Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Λες και ήταν χθες...

OMG!!!

Μόλις είδα μια διαφήμιση της Pizza Hut που στο τέλος λέει "20 χρόνια δίπλα σας"!
Μα έχει μάνι μάνι 20 χρόνια?? Λες και ήταν χθές...
Και ξαφνικά θυμήθηκα την εφηβεία μου.

Πάμε 20 χρόνια πίσω:
  • Αν ήθελες πίτσα, η επιλογή μία: Jack's Pizza
  • Αν ήθελες να δεις τηλεόραση έπρεπε να περιμένεις μέχρι τις 5.00 το δείλις
  • Αν ήθελες να βκείς έξω, έπρεπε να πάεις ΄"κάτω", τζιαι να κάθεσαι πας το "τοιχούι"έξω που την Amandas
  • Ήταν τοοόσο κουλ να έχεις μοτόρα chaly
  • Όταν καπνίζαμε κρυφά στο σχολείο ούλλοι "επίναμε" malrboro κόκκινα
  • Οι trendy στην Amandas, πιο "μάγκες" Africana, έπαιζε πολλά η Legion τζιαι η Reckless αν δεν γουσταρες να πάεις δισκοθήκη.
  • Submarine στο Es-Quin και burger στο Time Out 
  • Για "σκαπούλλα" που το σχολείο Πικαντίλυ, τζιαι όσοι το επρολάβαμε ο "Μύθος" (τωρά είναι το πάρκινγ απέναντι που το Ζήνα Πάλλας), μετά άνοιξε και το Underground αλλά έκλεισε γρήγορα
  • Σινεμά ήταν το Ζήνα Πάλλας και το "Μετροπόλ"
  • Για πιο posh φάση για φαγητό πήγαινες στο Milano
  • Το πρώτο mall ήταν ο "Γαλαξίας" αλλά το μεγάλο "μπουμ" το έκανε το City Plaza
  • Πρέπει να ήταν γύρω στο 1993, όταν έκλεισε ο Παναγιωτόπουλος (κατάστημα παιγνιδιών) και άνοιξε το Da Capo.  Ακόμα θυμάμαι πόσο μικρό ήταν και όμως γινόταν χαμός
  • Εκεί που είναι τώρα η "Αυλαία", ήταν η Witneys, ωραία φάση για ένα ποτό
  • Μετά σιγά σιγά στη Μακεδονίτισσα άρχισαν να ξεπετάγονται μουσικές σκηνές.  Αυτή που θυμάμαι έντονα είναι οι "Διαδρομές"
  • Γύρω στο 1993-1994 πρέπει να ήταν που ανοίξαν και τα πρώτα clubs, Θέατρο, Άκρη, Vivendi, Σπάρτακος
  • Για fast-food Big-Boy ή Fat-Boy
  • H Λήδρας δεν ήταν πεζόδρομος και είχε κάτι παρκόμετρα πράσινα, από εκείνα που έβαλες μέσα το σελίνι και γύριζες το "μαστραππί"
  • Τρικά αγοράζαμε από την "τρικόζα" και παντελονια απο το "jet"
  • Γεύσεις παγωτού ήταν μόνο βανίλια, σοκολάτα ή φράουλα και εργοστασια το Regis και Bravo
  • Κάθε επέτειο ανακύρηξης του ψεδοκράτους είμασταν εκατοντάδες στο Λήδρα Πάλλας
  • Κάθε Πρωτοχρονιά το ΡΙΚ τρία λεπτά πριν να αλλάξει ο χρόνος έβαλλε φιλμάκια από τα κατεχόμενα τζιαι γιαγιάδες, παππoύδες, γονιοί ελλούνουνταν τα κλάματα
  • Κάθε Μάη ήταν huge event η "Κρατική Έκθεση", ήταν κανονική έξοδος να πάεις
  • Το Pavillion ήταν μέσα στο χώρο της κρατικής έκθεσης
  • Θέατρο "Μιμόζα" για Γιωργαλλή - Κακουράτου
  • Κάθε Κυριακή είχε "Κυπριώτικο Σκετς" από το ραδιόφωνο του ΡΙΚ
  • 'Ήντα Τζιαρούς Εφτάσαμε', σειρά από το ΡΙΚ που πρέπει να είχε τηλεθέαση 99%
  • "Θέλετε προιτζιά με χάρη που να τα σσετε καμάρι? Μανιχά που το πατάρι", η by far most famous διαφήμιση
  • Παλιά ήταν το ψυχιατρείο της Αθαλάσσας μόνο του μες τα χωράφκια.  Τωρά τζιαμαί έχει Mall, Ikea, Γενικο Νοσοκομείο και πάει λέγοντας
  • Σάντουιτς - Κόκα-Κόλα ήταν 10 σελίνια
  • Play-Station τζιαι μαλακίες, Subbuteo μάνα μου!
  • Φίλιππας Νικολάου, το αγαπημένο μου τραγούδι "Και το βράδυ, το βραδάκι, είσαι σπίρτο που ανάβει φωτία.."
Αθθυμάσε Bonnie??

Clyde

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πάμε καλά


Από SigmaLive 21/9/2011 (η υπογραμμίση δική μου):

"Παρολίγον τραγωδία θα συνέβαινε στο αεροδρόμιο Πάφου, όταν στις 4.30 το απογευμα, μποϊνγκ 737, της εταιρίας Τόμσον, με 192 επιβάτες και 7μελες πλήρωμα, αντί να προσγειωθεί στο δίαυλο του αεροδρομίου Πάφου, προσγειώθηκε στο διάδρομο τροχοδρόμησης, το γνωστό taxi-way, τον οποίο χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για να προσεγγίσουν το δίαυλο ή για να απομακρυνθούν από αυτόν.
...........................................................Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού άρχισαν αμέσως έρευνες, με τον πιλότο να παραδέχεται το λάθος του. Μάλιστα συμφωνά με πληροφορίες του Σιγμα, όταν ρωτήθηκε πως έκανε ένα τόσο τραγικό λάθος, απάντησε: «Δεν ξερώ, τι να σας πω»."

Εν εξηγειται διαφορετικά κοπέλλια, κάτι παίζει στην Κύπρο.  Κάτι πρέπει να έχει ο αέρας τζιαι ματσουκώνει ο κόσμος.  Έκαμεν τα φρούτσους ο πιλότος.  Ναι, του το αναγνωρίζω ότι παραδέκτηκε το λάθος του.  Πως το δικαιολόγησε όμως ο παρέας?: "Δεν ξέρω, τι να σας πω." 

Σοβαρά πείτε μου τι γίνεται.  Μήπως είναι το νέο trend τζιαι έκοψα πίσω??  Να κάμνουμε δηλ.  τις ματσουτζιές μας τζιαι με ένα "δεν ξέρω", καθαρίσαμε?

Πραγματικά, μόνο δύο λογικές λύσεις υπάρχουν:
1. Με το που μπήκε στον εναέριο χώρο μας έπαθε "οξεία χριστοφιατίτιδα"(= κάμνω ότι μου καπνίσει τζιαι μετά δεν ξέρω, δεν απαντώ) ή,
2. Επήραν μας ούλλοι χαπάρι τζιαι περιπαίζουν μας.

Ρε τράουλλε, ήταν να σκοτώσεις 199 πλάσματα τζιαι εν ηξέρεις τι έπαθες??
Πλέον άρκεψα τζιαι φοούμαι.  Θέλω να κλειδωθώ σπίτι μου τζιαι να μεν ταράσσω.

Clyde 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Dear οδηγέ

Dear οδηγέ που ήσουν δίπλα μου στα φώτα σήμερα το πρωί,
θέλω να σου πω ότι όταν είσαι στο αυτοκίνητο τζιαι καθαρίζεις την μουττην σου, μεν σαντανώνεσαι τζιαι να νομίζεις ότι είσαι στο σπίτι σου.  Φαίνεσαι που το γυαλί του αυτοκινήτου σου.  Οι δίπλα σου θωρούν τι κάμνεις. Άγχωσες με.  Έτσι όπως εμάσσεσουν με τη μούττην σου είχα τη βεβαιότητα ότι το μιτσή σου το δακτύλι θα έβγαλλε κανένα κομμάτι εγκεφάλου τζιαι θα έπρεπε να εβουρούσαμε ούλλοι πρωί πρωί.  Πιάσε κανένα μαντήλι καλέ μου τζιαι ΦΥΣΑ.  Πάλε ήταν να κάμεις τη δούλειά σου.  Ετάραξες το στομάχι μου πρωινιάτικα.  Ενεκάτσιασα you know.
Thanks for you cooperation.


Dear οδηγέ που ήσουν ένα μίλι μακριά μου την ώρα που αποφάσισα να βγω από την πάροδο,
ήντα που επάλαρες μόλις εβκήκα στο δρόμο τζιαι ήρτες τζιαι εκόλλησες στον κώλο μου??? Με το δρόμο σου έκοψα, με ξέρω σε τζιαι ήθελα να σου τη σπάσω τζιαι να μπω μπροστά σου.  Απλά ήθελα να πάω στη δουλειά μου.  Μεν πελλανίσκεις.
Thanks for your understanding.


Dear μαννή, που ήσουν μπροστά μου στα φώτα σήμερα το πρωί,
θέλεις να μιλάς στο κινητό τζιαι να οδηγάς πρόβλημα σου.  Είναι λάθος, είναι παράνομο αλλά πρόβλημά σου, τζιαι που εν να φαεις πρόστιμο να μεν κλαίεσαι.  Όταν όμως είσαι στα φώτα τζιαι ανάφκει πράσινο ΤΑΡΑΣΣΕ.  Οι πίσω σου εν έχουν την αδκειάση σου, να τελειώσεις την κουβέντα σου.  ΒΙΑΖΟΥΜΑΣΤΕ.
Hoping that you understood.


Dear χώρκατε που ήσουν μπροστά μου σήμερα στη Λεωφ. Νίκης,
εν είναι ανάγκη κάθε φορά που θωρείς κινέζα να πατάς τα στοπερ για να τη δεις τζιαι που μπροστά, τζιαι που πίσω, τζιαι που το καθρεφτάκι σου.  Εν γεμάτη η χώρα κινέζες τζιαι αν συνεχίσεις τούντον το χαβά κάποιος εν να σου την κάτσει που πίσω, τζιαι ειλικρινά εν θα φταίει.  Αν είσαι τόσο σπαρκωμένος της κινέζας (τζιαι γυναίκας γενικότερα) πίαινε κανένα γυρόν ΠΕΡΠΑΤΗΤΟΣ στην Παλιά Λευκωσία τζιαι εν χορτάσει το μάτι σου (αν θα φκιαιρώσει τζιαι η πούγκα σου εν δικό σου θέμα)
Thanks me for the info!

IT WAS A BAD CAR DAY..

Clyde

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Εναλλακτικές προτάσεις στον Δημήτρη

Άκου να σου πω τωρά που ακόμα είμαι ζαβλακωμένη από τα ηρεμηστικά και θα τα πω ευγενικά (πολαϊτ γιου νοου)
Οϊ, Οϊ εσκάτεψες τα πάλε... Έκαμες τα σύσκατα!  Εβρώμισεν η χώρα...... (Τζιαι με μου πεις famozo, famozo, famozo καθαρίζει λάμπει αστράφτει, ούτε καν fairy γιατί στο Βιλαμπάκο και στη Βιλαρίμπα ακόμη τρίβουνε ....) 
Τερκάζει σου το «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». 
Κάμε μάνα μου καλύτερα σμιλί, εν σου αρέσκει? Είναι και δημιουργικό και παραδοσιακό. Βαρκέσε λαλεις? Κάμε κέντημα,  παίξε τάβλι.... Αν θέλεις να το παίξεις πιο εξευγενισμένος έχει σκάκι.
Αν και στην περίπτωσή σου θα σε συμβούλευα να κάμεις μαθήματα γεωγραφίας.  Στο κάτω κάτω δέκτου την πρόταση της πεκάτσας (έχω της λινκ δαμέ δεξιά) για κανένα τουρ της Κύπρου.  Πίαστε κανένα 4Χ4 σιορ τζιαι πάτε να δεις τζιαι τον Ακάμα.  Εν πολλά ωραία τζιαμαί.
Πάλε λαλείς πως βαρκέσε? Έχω σου άλλη πρόταση.  Κάμε μαθήματα μαγειρικής να βοηθάς την Έλση.  Κανέι λουβί-φασολάκι-ψητό.  Να ταϊζεις τζιαι τα κοπέλούθκια, να τους φυσίσεις ζάβαλί μου νακουρίν  μες τα μάτια.  Δοκίμασε Jamie Oliver άκουσα πως εν πολλά κάλος. Α! σορρυ, εξίασα πως εν ηξέρεις εγγλέζικα. (σορρυ = συγγνώμη).  Θώρε το πρωί Ελένη τζιαι μαείρευκε ότι κάμνει τζιαι τζείνη.  Ήντα που είπες?  Μετά το Μαρί η Έλση εν σε αφήννει να κοντεύκεις σε ότιδήποτε πιθανόν να εκραγεί?? Αδικάς την??? Εδώ είμαι υποχρεωμένη να συμφωνήσω μαζί της. 
Άτε, ξεχάνουμε και την μαγειρική.... (είσαι δύσκολη περίπτωση ατιμούλη!!)  Μπορείς όμως αν θέλεις να ασχολήθεις με τον αθλητισμό! Ναι, ναι μπορείς! Έβριθινκ ις πόσιπολ! Να πούμε και την αλήθκεία απόδειξες μας το τούτο. Έκαμες πράματα απίστευτα!
Πίαινε που λαλείς τροχαδί, προπονήθου εις το tennis, πιαινε στην παραλίαν, παιξε ρακέτες (αγνόα το προιγουμενο μου post) εν να σε αφήκούμε αμαν εν να μεν μιλάς τζιαι το μόνο που εν κάμνεις είναι να φακας το ρακετί σου.
Θέλεις κάτι πιο εξτρίμ?  Καμέ ορειβασία, τοξοβολία,  ξιφασκία, ιππασία, ιστιοπλοΐα (πείτε τίποτε άλλο σε ια).
Θέλεις κάτι πιο Κυπριακό? Κάμε σκοποβολή, πίενε τζυνιή, ψάρεμα, κατάδυση.
Θέλεις κάτι πιο φάσιοναπλε? Καιτ σερφικ? Ακουσα εν πολλα ώραιο!
Κάτι πιο σέζοναλ? Σκι ας πούμε?
Κάμε ότι σου αρέσκει μόνο μεν μιλας, μεν μας δούλευκεις και το κυριόττερο ΠΑΡΑΙΤΑ μας  να χαρείς.
Φιλάκια,
Bonnie

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτο Ανακοινωθέν

H Bonnie είναι με τα ηρεμιστικά στο νοσοκομείο.  Έκατσε να δει την κατάθεση Χριστόφκια.  Έκτοτε έχασε επαφή με το περιβάλλον. 

Έχει από εκείνη την ώρα που το μόνο που λέει είναι: "ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ.  ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ???"

Τη χιλιοστή φορά που το είπε την πήραμε σηκωτή στο νοσοκομείο.  Νευρικός κλονισμός.  Τωρά είναι πομπαρισμένη ηρεμιστικά.

Α, ρε Σύντροφε, ανοίεις τζείντο το στόμα σου και σύρνεις μας ό,τι θέλεις.  Αλήθεια, δεν υπάρχει καμιά ενδεπικοινωνία μεταξύ του τι λαλείς τζιαι του εγκεφάλου σου??  Όξα νομίζεις μας ούλλους μαννούς??

Bonnie γερά!!!

Clyde

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Εν πολλή η πελλάρα σου!

Εχάθηκα ξέρω το.... Έχει καιρό να γράψω.... Κρατά σας όμως καλή παρέα ο Clyde... είδα έγραψε και ο Black Pete συνεργάτης του blog! Οπώς καταλαβαίνετε είμαστε πολυσυλλογικό blog!!!!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας 2 πράγματα: μια φωτογραφία και κάτι που εδίαβασα στην εφημερίδα.

Ξεκινώ με την φωτογραφία, την παραθέτω πιο κάτω!

Οου γιες! λοβ ιτ! Δεν είμαι επεξεργασμένη φωτογραφία, είναι πραγματική! Εφκαλα την η ίδια! Ηθελα να πάω να ζητήσω και αυτόγραφο αλλα εντράπηκα... Τι να το κάμω εν να μου πεις? Να σου πώ: κατα όπως πάμε θωρώ την να φκάινει και πρόεδρος την επόμενη 5ετία.  Έχει ρε παιδί μου μια "νεα" πρόταση....

Λοιπόν νομίζω ότι η φωτογραφία μου αντικατοπτριζει εντελώς την Κυπριακή πελάρα μας...
Άλλοι αφήνουν την να φκαίνει προς τα έξω με τον πιο κάτω τρόπο και άλλοι πάσειν στην Ελιτα κλαίσειν και μπουρλοτάρουν την χώρας ως νέες Μπουμπουλίνες!!!!

Λοιπόν θέλω να προσέξετε τις λεπτομέρειες:
1. Την φουσκα σμαϊλι!
2. Τα τενεκουδκια της CARLSBERG & ΚΕΟ δειμένα στο πίσω μέρος του ποδηλάτου
3. Την πολύχρωμη ομπρέλα καπέλο!!!!! ΟΜG!

ΘΕΑ!
Έλα στην παρέα μας κορούδα!

P.S. Η απεικονιζόμενη δεν είναι κινέζα, είναι 1000% κυπραία! 


Λοιπόν και το δεύτερο πριν σας αφήσω:

Εδίαβασα καλα????? Μήπως με γελούν τα μάτια μου???? Μήπως με απατά ο λογισμός μου???

Επήε, λαλεί δαμέ, δικαστήριο εις την Αγγλία ένας Κύπριος γιατί εμπάρκαρε σε θέση αναπήρων. Και τί είπε στο δικαστή, φρέντ αναγνώστη????
Είσαστε έτοιμοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι??? (φανταστείτε με να το λαλώ όπως ο Ρουβάς στο χ-φακτορ).

Λοιπόν είπε στο δικαστή ότι είχε δικαίωμα να παρκαρεί στη θέση των αναπήρων γιατι είναι στη φρουρά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας!!!!!

Εμείνετε με το στόμα ανοικτό??? Εφυρτήκετέ???
Και όμως ναι!!!! Σοβάρα, απάντησε έτσι! Οϊ μανα μου εν χάνουμε ευκαιρία, ποττέ....
Όπου νά ΄ναι, όπως νά ΄ναι δείχνουμε το νουν μας!

Για την ιστορία είπε του ο δικαστής: 
"Οοουυυ ρέαλι? σόριν ι τίτεν νόου δατ, να πάεις στο καλό δεν! νο πρόπλεμ έβριθινκ φάϊν! μάϊ ρεκάρτς το Χριστόφκίας, τελλ χιμ γουί λοβ φάϊαργορκς εντ χι ις μαστερ ιν δατ!"

(φυσικά να μου πείτε τούτος για να λαλεί imish ότι δουλεύκει για λλόου του Χριστόφκια, τζιαι να το λαλεί τζιαί να σσιέρεται, κάποιαν αναπηρία έσσει την.... αλλά όχι ποτζείνη που σε νομιμοποιεί να παρκάρεις σε αναπηρικές θέσεις, αλλά ποτζείνη που πρέπει υποχρεωτικά να φορείς άσπρο φουστάνι με δειμένα τα σσιέρκα μέρα - νύχτα... )

Και κάτι άσχετο:
"Χριστόφιας ενώπιον επιτροπης Δευτέρα 10:00 το πρωί. Ανατρισσιάσατε? Και εγώ! Θα πάρουν φωτία τα μπλοκς.... αρεσκεί του πολλά να βάλει φωθκιές τούτου μάσιαλα!"

Bonnie
xxx

ΠΣ: Clyde αμ μπακ!